SaphirKeramik

SaphirKeramik is het baanbrekende alternatief voor het traditionele keramiek. Het is twee keer sterker, milieuvriendelijker en dunner waardoor er meer vrijheid is voor design en de productie. SaphirKermik biedt uiterst dunne wanden en strakke randen die met traditionele technieken niet mogelijk waren.

LAUFEN: de uitvinder van het SaphirKeramik

Al ruim 125 jaar levert het Zwitserse merk precisie, kwaliteit, design en duurzaamheid binnen het complete badkamerspectrum. LAUFEN blijft continu innoveren en zich specialiseren op het gebied van kennis met betrekking tot keramische materialen, wat heeft geleid tot de nieuwste innovatie: SaphirKeramik.

SaphirKeramik

Tot nu toe werd keramisch sanitair gemaakt van glasporselein of chamotte, materiaal dat hygiënisch, duurzaam en recyclebaar is. SaphirKeramik is twee keer sterker, milieuvriendelijker en dunner. Het is zowel sterk als plooibaar, waardoor een meer verfijnd design vanaf nu mogelijk is.

Het assortiment van LAUFEN aan wastafels en –kommen van SaphirKeramik heeft uiterst dunne wanden en strakke randen met een straal van slechts 1 tot 2 mm, terwijl de modernste technologie op dit moment niet verder komt dan 7 tot 8 mm. Laufen produceert met dit materiaal lichtere en sterkere producten met een strak keramisch design, zoals de Living Square-waskommen en de wastafels uit de ‘VAL’-collectie.

Baanbrekend en duurzaam

SaphirKeramik IS een baanbrekend alternatief voor traditioneel keramiek met een lagere materiaalbehoefte en een verfijnde structuur dat meer mogelijkheden biedt met betrekking tot keramisch, luxueus design.  Daarnaast is dit exclusieve materiaal zich op duurzaamheid en heeft het gebruik van deze variant een positief effect op het milieu. Een belangrijke waarde bij de totstandkoming van diverse LAUFEN-producten.

LAUFEN Swiss, Quality en Design

Sinds 1892 produceert het Zwitserse label Laufen keramisch sanitair en badkamerbenodigdheden. Met het hoofdkantoor gevestigd in Basel en zeven fabrieken in Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië produceren de 1.800 medewerkers jaarlijks ruim 3 miljoen keramische artikelen en kranen voor badkamers en sanitair.